Här, i Svalsta utanför Nyköping, är en av platserna där det ska vara väldigt halt under tisdagmorgonen, enligt räddningstjänsten som ryckte ut till platsen när en personbil hade kört av vägen. Foto: Pontus Stenberg

Flera trafikolyckor i Sörmland på onsdagsmorgonen: ”Otroligt halt”

Uppdaterad
Publicerad

Trafikolyckorna har radat upp sig på onsdagsmorgonen och förmiddagen i Sörmland. Flera av dessa beror på mycket halt väglag.

Mellan 06:57 och 07:53 kom hela fem larm gällande trafikolyckor in till räddningstjänst runt om i länet. Det verkar bero på att det är ordentligt halt väglag på olika platser i länet, bland annat i Svalsta i Nyköpings kommun.

– Där är det otroligt halt, säger larmoperatör på räddningstjänsten.

Det här är de olyckor som skett på onsdagsmorgonen:

• Riksväg 53 i Flens kommun, personbil som glidit ner i diket. Personen tog sig ur bilen själv och kontrollerades av ambulanspersonal.

• Väg 55 i Katrineholms kommun, personbil som fått sladd och sladdat in i mitträcket och tappat sin last. Inga personskador men enligt Trafikverket flertalet större skador på asfalten.

• Germundsgatan/Thermaeniusgatan i Torshälla, Eskilstuna kommun. Två personbilar krockat, enligt räddningstjänsten en rejäl krock. En person klagade på nacksmärtor.

• Väg 566 i Vingåkers kommun, personbil som kört in i ett träd. En person drabbad men är vaken och talbar.

• Väg 800 i Nyköpings kommun, personbil som kört av vägen. En person drabbad, klagade på ryggsmärtor. Räddningstjänsten varnar för halka på platsen.

Under förmiddagen har halkan fortsatt ställa till det för trafiken i länet. Bland annat på länsväg 555 söder om Katrineholm. Där har en lastbil blivit stående. Enligt polisens hemsida har patrull på plats aldrig tidigare varit med om en halare väg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.