Dan Lainio och Malte Jansson från Eskilstuna och Tilda Forsgren från Katrineholm är några av entreprenörer på årskongressen som har dragit igång på Sundbyholms slott.

Företagarna på slottet

Publicerad

Idag samlades närmare 100 unga entreprenörer i Eskilstuna. Under dagen och helgen ska företagarna utbyta erfarenheter och inspirera varandra.

Årets kongress startade under fredagseftermiddagen på Sundbyholms slott i eskilstuna. På plats fanns flera företagare från Sörmland.

– Jag tror att det här betyder en hel del för Eskilstuna. Vi är hundra personer här och nätverket tillsammans omsätter en och en halv miljard kronor och har över 2.500 anställda. Det ska bli riktigt kul att få visa upp för alla vad staden har att erbjuda, säger Dan Lainio från Eskilstuna.

”Vi står inför liknande utmaningar”

Det är organisationen Young Entrepreneurs of Sweden som står bakom den årliga kongressen som i år arrangeras för nionde året i rad. Medlemmarna är inte äldre än 30 år gamla.

– Vi har också äldre företagare som är med i ett alumninätverk men nätverket grundades av unga entreprenörer och för unga entreprenörer. Vi står inför liknande utmaningar och på lite samma stadie i livet, säger Dan Lainio.

Fokus på tillväxt

Temat för i år är ”Business in growth” där man bland annat ska skapa ökad varumärkeskännedom och fokusera på hur man växer som företagare.

– Jag ser fram emot föreläsningar. Att få höra stories om andra unga entreprenörer för jag tror att man kan känna igen sig i väldigt mycket på både gott och ont. Och också få tips och råd om hur man kan utveckla och komma fram med sitt eget bolag, säger Tilda Forsgren, företagare från Katrineholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.