Hör rektorn berätta om sin morgon och få frågan vad som händer med barnomsorgen nu. Foto: SVT

Förskola utanför Nyköping totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

Förskolan Dibber Knyttebo i Stigtomta utanför Nyköping har totalförstörts i en brand under natten mot fredagen. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd.

Larmet om branden kom till räddningstjänsten 00.14.

– Vi bedömde från start att vi inte kunde gå in för att göra en invändig släckning, säger Daniel Kaissidis, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

”Risk för spridning”

Förskolan är nedbrunnen men räddningstjänsten är kvar med personal på platsen.

– Vi ser till att branden inte sprider sig till området runtomkring. Det är ingen spridningsrisk till andra fastigheter, men det är risk för spridning i skog och mark, säger Daniel Kaissidis.

Branden misstänks vara anlagd

Det är ännu oklart hur branden uppstod. Enligt Sveriges Radio P4 Sörmland är det andra gången på två dagar som räddningstjänsten larmats till förskolan, förra gången brann det i ett antal soptunnor.

Karl Georgsson är vd på Dibber och han fick beskedet om branden tidigt i morse.

– Jag tror att det är 48 barn som går på förskolan och det här är framförallt tråkigt för dem, säger han.

De har personal på plats för att möta barn och vårdnadshavare och de letar nu lösningar för att hitta ersättningslokaler.

Polisen misstänker att branden är anlagd och en utredning om mordbrand har inletts. Polisen söker nu vittnen som kan ha upplysningar om branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.