Foto: Claudio Bresciani/TT

Förslaget: Vårdcentralerna blir gratis

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska majoriteten bjöd in till presskonferens på vårdcentralen i Fröslunda i Eskilstuna på tisdagen. Och förslaget som presenterades gällde just en reform inom primärvården.

Den styrande koalitionen kallar förslaget för ”Primärvårdsreformen 2017” och går ut på att alla sjukvårdsbesök vid Sörmlands alla vårdcentraler ska bli gratis.

”Stärka den nära vården”

– Det är ett faktum att behoven av sjukvård kommer att öka i Sörmland de kommande 15 åren. Förslaget om avgiftsfria sjukvårdsbesök vid länets vårdcentraler är i första hand ett tydligt besked att vi nu tar ett stort steg för att ytterligare stärka den nära vården i länet, säger Monica Johansson (S), ordförande i landstingsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Vårdcentralerna i Sörmland blir fler och fler och enligt pressmeddelandet har flera nyanställningar gjorts inom primärvården i Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.