GW om försvunne Victor: Polisen behöver fler tips

Uppdaterad
Publicerad

I somras tillsatte polisen en särskild grupp för att ta nya tag i fallet med den försvunne Victor Hasselström. Och på tisdagskvällen tas fallet upp i Veckans brott.

Sökandet efter Victor Hasselström har har pågått sedan 2009 då han försvann efter en krogkväll i Eskilstuna.

I sökandet har polisen i olika omgångar bland annat tömt Eskilstunaån.

Fallet Victor

Tror att han är mördad

Polisen tror att Victor är mördad och en person har suttit häktad en kort tid men släpptes i brist på bevis. I kväll kommer Veckans Brott att titta närmare på fallet och i programmet berättar Victors mamma om sin son.

– Han var glad den dagen, väldigt glad och han skulle gå ner på stan med en kompis. Det var det sista gången jag pratade med honom, berättar hon.

Leif GW persson analyserar

I vår sändning ikväll 18.30 ser du ett lite längre inslag med mamman och i Veckans brott i SVT 1 kl 21.00 ser du hela reportaget om Victors försvinnande samt Leif GW Perssons analys av fallet.

– Sådana här utredningar är färskvara. Anta nu att de misstänkta personerna skulle ha gjort det och de har tagits in och släppts ut och tagits in igen. Nu har de fästs väldigt starkt vid tanken att de kommer att neka sig ur det här. Och de möjligheterna ökar såklart ju längre tid de får på sig, säger han i programmet.

Så polisen behöver fler uppgifter helt enkelt?

– Det behöver de definitivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Victor

Mer i ämnet