Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fortsatta brister vid ungdomsmottagningen i Nyköping Visa alla (2)
Visa alla (2)

Fortsatta brister vid ungdomsmottagningen i Nyköping – spelar musik för att hålla sekretessen

Uppdaterad
Publicerad

Det som först var evakueringslokaler för Ungdomsmottagningen i Nyköping är nu att betrakta som permanent placering av verksamheten.Men i lokalerna finns det flera brister som mottagning vill se åtgärdade.

SVT har tidigare rapporterat om flytten från lokalerna i centrum 2020, då de fick flytta till det som då var tänkt som provisoriska evakueringslokaler vid lasarettet.

Dessa lokaler visade sig ha flera brister i tillgänglighet, hygien, sekretess och ventilation.

– De är inte ändamålsenliga. Vi behöver använda skvalmusik i korridoren för att hålla sekretessen, säger barnmorskan Maria Voogand.

Ingen ville renovera

Våren 2021 såg det ut att vara klart med nya lokaler vid Tingshusplatsen, men efter att alla kalkyler gjorts så var varken hyresvärden eller regionen villiga att stå för renoveringen.

Enligt de ansvariga cheferna i kommunen och regionen så råder det lokalbrist i Nyköping. De anställda på mottagningen menar att ungdomars hälsa och psykiska välmående borde värderas högre.

– Andra verksamheter verkar ha det lätt att få tag på lokaler. Vi på ungdomsmottagningen känner oss nedprioriterade, säger en annan medarbetare.

Här flödar musiken – för att stoppa ljudet. Följ med in i ungdomsmottagningens lokaler i Nyköping i videoklippet ovanför

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.