Åsikterna går isär om att fritids flyttar från Baggetorp till Marmorbyn. Hör föräldern Erika Fuchs och barn- och utbildningschefen Anders Danielsson i Vingåker.

Kritik mot kommunen efter att fritids flyttas från Baggetorp

Publicerad

För några år sedan flyttade skolan från Baggetorp till Marmorbyn och till hösten flyttar fritidsverksamheten efter. Det här är något som blir ett problem, anser en grupp föräldrar i Baggetorp, utanför Vingåker.

– De barn som går på fritids i Marmorbyn kommer inte att få skolskjuts tillbaka, säger föräldern Erika Fuchs.

Anledningen att man flyttar fritidsverksamheten är enligt kommunen att Vingåker ska ha en likvärdig utbildning.

– Tanken är att skoldagen inte är slut bara för att fritids börjar, och om fritids och skola ligger nära varandra blir det ett bättre samarbete, säger barn- och utbildningschefen Anders Danielsson.

– Läxhjälp kan dom få här i Baggetorp också, säger Erika Fuchs.

Ingen skolskjuts tillbaka

Enligt kommunens bestämmelser erbjuds skolskjuts till och från skola men inte från fritidsverksamhet. Det innebär att föräldrarna själva får hämta sina barn som behöver fritidsverksamheten i Marmorbyn.

– Det blir mycket mer hämtningar och jag tror att det blir mer flytt från Baggetorp till Katrineholm, eftersom det är många som jobbar där och då kan både lämna och hämta, säger Erika Fuchs.

– Vi har ett fritt skolval, det står var och en fritt att välja. Men jag hoppas att den närmsta skolan ska vara den bästa skolan, säger Anders Danielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.