Enligt uppgift tillhörde den brandhärjade bilen fotbollsstjärnan Sebastian Larsson. Foto: TT

Brand i fotbollsstjärnan Sebastian Larssons elbil – allmänheten varnades

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i en elbil på Dingergatan i Eskilstuna under onsdagskvällen. Röken från branden var mycket giftig och allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus. Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren tillhörde bilen fotbollsspelaren Sebastan Larsson.

Det var vid 19-tiden som räddningstjänsten larmades om att det kom rök från en elbil under uppladdning i Eskilstuna. Kort därefter började elbilen brinna. Enligt räddningstjänsten berodde det på en så kallad termisk rusning där temperaturen stiger kraftigt i batteriet.

– Det är komplicerat med det här batterierna. När det brinner så går det inte att släcka, de brinner så länge det finns bränsle. Och röken är jättegiftig, säger Stefan Peterson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Under kvällen utfärdades ett VMA där boende i de östra delarna av Eskilstuna uppmanas att hålla sig inne samt stänga dörrar, fönster och ventilation. 

Strax efter klockan 21 kunde räddningstjänsten dra tillbaka VMA och blåsa faran över.

– Vi har personal på plats som övervakar så att det inte blossar upp igen, säger Stefan Peterson.

Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren tillhörde bilen, en BMW, fotbollsstjärnan Sebastian Larssons familj och den ska dessutom ha stått på familjens tomt när den började brinna.

Expressen har varit i kontakt med Sebastian Larssons mamma som varken vill bekräfta eller dementera men säger:

– Det jag kan säga är att alla är okej och det är vi väldigt glada över.

Sebastian Larsson bekräftade på en presskonferens på torsdagen att det handlar om familjens bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.