Sebastian Larsson uttalar sig om bilbranden för första gången. Foto: Bildbyrån

Larsson om bilbranden: ”Mina tjejer är oskadda”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Larssons elbil brann i Eskilstuna under gårdagskvällen.

Nu kommenterar han situationen.

– Min familj, mina tjejer är oskadda, och det är det man är tacksam för, säger den svenske lagkaptenen under en presskonferens.

I går vid 19-tiden fick räddningstjänsten rycka ut eftersom det kom rök från en elbil i Eskilstuna under onsdagskvällen. Bilen, som ägs av Sebastian Larsson, fattade sedan eld.

Ett ”viktigt meddelande till allmänheten”, VMA, gick ut och vid klockan 21 drogs det tillbaka.

Bilen var parkerad vid den svenske lagkaptenens bostad, men vid tillfället var hans fru och barn inte hemma. Det var en granne som larmade.

– Min familj, mina tjejer är oskadda, och det är det man är tacksam för. Man är också tacksam för att det hände på dagen och inte på natten när de låg och sov. Nu väntar vi på den tekniska undersökningen, säger Larsson under en presskonferens i dag.

Inte påverkad

Händelsen påverkade Larsson inledningsvis, men nu är det annorlunda, menar han.

– Så fort jag visste att mina tjejer var oskadda så påverkade det inte mig längre. Nu får frugan ta hand om det där hemma.

Enligt räddningstjänsten föranleddes branden av ett upphettat batteri, en så kallad termisk rusning.

Sebastian Larsson startar, som kapten, i morgondagens viktiga match mot Slovakien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.