Foto: Bildbyrån

Kulusevski tillbaka i gänget inför Slovakien

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski var tillbaka ”i gänget” på den svenska EM-truppens sista träning före resan till S:t Petersburg, där Sverige ska möta Slovakien på fredagen.

Men han är inte redo att starta.

– Vi får se om det blir möjligt med ett inhopp, säger förbundskapten Janne Andersson.

Det var sol, men lite svalkande vind, på träningsanläggningen i Göteborg när ”Blågult” började uppladdningen inför mötet med Slovakien.

Anfallaren/yttern Dejan Kulusevski, som haft covid-19 och varit isolerad i Stockholm, gjorde comeback på gemensam träning.

Fotbolls-EM

Kulusevski kom till Göteborg på onsdagen, men tränade då på egen hand – precis som alla andra i truppen. Om 21-åringen är aktuell för spel mot Slovakien är däremot oklart.

– Dejan är i en upptrappningsfas och vi får se vad läkarna säger. Men han är inte aktuell för att starta, vi får se om det blir möjligt med ett inhopp. Vi får stämma av med läkarna sedan. Han har varit sjuk, även om han inte varit jättesjuk. Jag hoppas och tror att han är tillgänglig, säger förbundskapten Janne Andersson.

EM-truppen flyger till S:t Petersburg på eftermiddagen. Under kvällen hålls en digital presskonferens med Janne Andersson.

Mattias Svanberg, som också testats positivt för covid-19, är fortfarande i karantän och därmed inte redo för spel på fredagen.

– Jag hoppas att han kan bli aktuell längre fram, sade Janne Andersson fidigare i veckan.

KLIPP: Albin Ekdal inför matchen mot Slovakien: ”Vill visa att vi är mycket bättre” (16 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet