Janne Andersson och Sebastian Larsson efter Spanien-matchen Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson: Vi har visat att vi är flexibla

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson lät pressen vara med under första delen av dagens träning i Göteborg men stängde sedan ner för att kunna köra viktig taktik inför mötet med Slovakien. Förbundskaptenen är annars mycket nöjd hur energin ser ut hos spelarna trots den tuffa drabbningen mot Spanien i måndags.

– Många spelare ser pigga ut och ser ut att ha hittat en bra form in i EM, så känslan är jättebra, säger Andersson till SVT Sport.

Janne Andersson meddelade idag att Sebastian Larsson kommer att vara lagkaptenen även i mötet med Slovakien vilket gör att det står klart att AIK-mittfältaren spelar från start imorgon.

Det spekuleras kring att startelvan kan komma att göras om när motståndet ser annorlunda ut och  Dejan Kulusevski nu finns tillgänglig efter coronasmittan. Men om det blir någon annan roll än den på högerkanten för Larsson, det vill han inte säga något om.

Fotbolls-EM

0-0 var en boost

– Det får du se när startelvan släpps, där läcker jag inget, säger Sebasitian Larsson till SVT Sport.

De svenska spelarna var rätt nöjda efter premiären trots att de blivit utspelade. En poäng var ju bärgad.

– Det var en boost inom gruppen och en skön känsla när du får kriga så hårt och lyckas få med dig någonting. Men nu är den lagd åt sidan och en poäng räcker ju inte utan vi måste jobba mot nya, säger Larsson, som är medveten om att det kan bli knepigt att ändra spelsätt från en match till en annan.

– Vi förväntar en annan matchbild. Men vi har visat många gånger att vi är flexibla och kan hantera olika typer av matcher beroende på vad vi måste göra för att få med oss ett resultat och det är förhoppningen att vi ska klara av att göra det i morgon också, säger Larsson.

Kulusevski med hjärtfrekvensmätare

Förbundskapten Janne Andersson ser med spänning fram emot  Slovakien-matchen. Han medger att det blir taktiska förändringar.

– Ja,ja, det är ju ett helt annat motstånd. Nu räknar jag med att vi får bygga spelet lite mer själva att de inte kommer gå lika högt på oss och då är det andra verkyg som måste fram ur verktygslådan.  Våga mer och ta mer initiativ på motståndarens planhalva. Det hoppas jag att vi kan göra.

Om det blir något spel för Dejan Kulusevski eller inte kan inte förbundskaptenen säga.

– Vi får se. Man ska stegra efter covid så han körde med en hjärtfrekvensmätare idag. Läkarna har koll på det där och sedan får jag se vad de säger. Han mår bra och var med och tränade men vi får se vad de säger, menar Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet