23-åringen slog sönder flera fönster och hotade med en yxa. Foto: Polisens förundersökning

23-åring dödshotade sin egen familj med yxa

Publicerad

En 23-årig man åtalas för att ha dödshotat sin pappa och bror med en yxa utanför pappans bostad i Gnesta kommun. Mannen ska också ha slagit sönder flera fönster till bostaden.

I förundersökningen beskrivs hur 23-åringens familj lever i skräck för denne då han vid flera tillfällen varit våldsam och hotat dem. 23-åringen ska ha ett allvarligt missbruk som eskalerat.

Lyckades brotta ned 23-åringen

I mitten av oktober i år slog han sönder flera fönster till pappans bostad och hotade denne med en yxa. Pappan ringde sin andre son och tillsammans lyckades de brotta ned 23-åringen. 23-åringen ska dock först ha kastat en tung sten mot dem.

Nu åtalas 23-åringen för grovt olaga hot, försök till grov misshandel och skadegörelse. Själv erkänner han inget brott men har i förhör medgivit själva händelseförloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.