Foto: SVT

Graffitielit besökte Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Tre av världens mest eftertraktade graffitimålare besökte Nyköping under lördagen för att hylla stadens nya graffitivägg.

I lördags kom Riksteaterns hyllningsturné Walls of fame till den nya graffitiväggen nere vid hamnen i Nyköping. Med sig hade man tre av världens mest eftertraktade graffitimålare som skapade nya graffitiverk tillsammans med de lokala målarna. En av de tre var svenska KAOS som egentligen heter Lars Hjertstedt.

– Det behövs fler sådana här väggar. Varje stad borde ha en liten vägg, säger Lars ”KAOS” Hjertstedt. Plus att det här stället i Nyköping är skitbra, mitt i parken, så att man kan ha med sig familj och så.

Efter många år av diskussioner beslutade Nyköping i våras att staden skulle få en egen öppen vägg och i juni invigdes den nere vid hamnen. Riksteaterns turné Walls of fame åker nu runt och hyllar fem utvalda kommuner i Sverige för att de erbjuder sina invånare öppna väggar och Nyköping är en av dem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.