Polisen i Eskilstuna har sett en ökning av gastubsstölder den senaste månaden. Stölderna tros ha ett samband. Foto: Vegard Grøtt

Grillkvällar hotas av gastjuv – tio drabbade i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad
Under maj månad har ett tiotal hushåll i Hagnestahill och centrala Eskilstuna drabbats av stölder i sina trädgårdar eller uteplatser. Det handlar om stölder av gastuber från gasdrivna grillar, och polisen misstänker att det kan vara samma gärningspersoner som ligger bakom.

Sammanlagt handlar det om tio stölder den senaste månaden, varav fyra ska ha skett under den gångna helgen.

– Det är lite anmärkningsvärt. Det är bra om det kommer ut så att folk kan ha lite extra koll på sina grillar, säger Peter Gustafson, polisinspektör i Eskilstuna.

Det är oklart vad gärningspersonen eller- personerna tänker använda tuberna till, men de har ett visst andrahandsvärde. De stulna gastuberna bedöms vara värda omkring 1 000–1 500 kronor styck.

Finns spår att följa

Utredningsläget är svårt, eftersom stölderna oftast skett mitt i natten utan vittnen. Men i ett av fallen finns det uppgifter som polisen ska undersöka, berättar Peter Gustafson.

– Där finns det hopp, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer