Arkivbild. Foto: TT

Gripen klara för Hockeyettan

Publicerad

På måndagsmorgonen kom en riktigt glad nyhet för alla hockeyälskande Nyköpingsbor. Gripen hockey får nämligen en plats i Hockeyettan.

– Jättestolt över grabbarna, säger sportchefen i Gripen Kim Ericsson.

Nyköpingslaget slutade på en andraplats i kvalet från division två till Hockeyettan. Förstaplatsen knep Hanvikens SK från Tyresö och blev därmed tilldelade en plats i serien ovanför.

Oklart varför man flyttades upp

Men på annandagens morgon presenterade Svenska hockeyförbundet hela listan över de 48 lag som uppdelade i fyra divisioner utgör Hockeyettan 2017/2018. Och där fanns även Gripen med.

Hur kommer det sig?

– Jag är inte helt hundra. Jag tror att det har att göra med att Södertälje lyckades med att hålla sig kvar i Allsvenskan. Då fanns det en extra plats att fylla, säger Kim Ericsson.

Hur känns det idag?

– Vi har haft det lite på känn. Men det känns fantastiskt kul att vi tagit den här resan på tre raka år, säger Ericsson och hänvisar till att Gripen har klättrat i seriesystemet för varje säsong de senaste åren.

En tuffare serie att vänta

Nu väntar ett stort arbete med att förbereda klubben på nya prövningar. Hockeyettan är, enligt Ericsson, klart tuffare än division två.

– Nu när det är svart på vitt måste vi sätta igång. Vi ska nog träffas redan ikväll, bland annat för att prata förstärkningar och vilka som vill fortsätta.

– Det här är en mycket jämnare serie och topplagen håller väldigt hög nivå.

”En fantastisk anläggning”

Han menar samtidigt att Nyköpingslaget hör hemma i sin nya serie.

– Vi har en fantastisk anläggning med två hallar och mycket folk på matcherna.

För Åker/Strängnäs och Eskilstunalaget Linden väntar dock spel i tvåan. Då de inte lyckades klara sig kvar respektive upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.