Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör grundskolechefen Lisa Edholm berätta om stämningen på skolan efter gårdagens knivdåd.

Grundskolechefen efter knivbråket i Eskilstuna: ”Tumultartat och chockerande för alla inblandade”

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstunas skolor påverkas på flera sätt av det knivbråk som ledde till att fyra killar i 15-årsåldern skadades. Under fredagen ställs alla planerade utomhusaktiviteter inför skolavslutningen in, och på Årbyskolan, där de skadade eleverna går, har man stärkt upp på flera sätt.

– Vi har god bemanning där och även olika stödteam. Rektor och personal hade också kontakt med elever under torsdagskvällen, säger Lisa Edholm, grundskolechef i Eskilstuna.

Hur har reaktionerna varit bland personal och elever?

– Gårdagen var förstås tumultartad och chockerande för alla inblandade. Men personalen skötte det exemplariskt.

Ställt in aktiviteter

Lisa Edholm berättar att man planerat för hur eleverna ska tas emot, och att man också försöker ha en så vanlig skoldag som möjligt.

Varför har planerade aktiviteter för olika skolor, som exempelvis besök på Parken Zoo, ställts in?

– När det inträffade en händelse som var så stor och allvarlig behövde vi tänka till hur vi skulle göra på fredagen. Det är otroligt många utomhusaktiviteter nu innan skolavslutningen och vi ställde in vissa större evenemang där många unga skulle vistas samtidigt.

– Men nästa vecka kommer aktiviteterna fortgå som vanligt, säger Lisa Edholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.