Gunilla Persson har blivit uppmärksammad i samband med hennes medverkan i tv-programmet Svenska Hollywood fruar. Foto: TT

Gunilla Persson förlorar tvist mot Försäkringskassan

Uppdaterad
Publicerad

Gunilla Persson, känd från tv-programmet Svenska Hollywoodfruar, förlorar mot Försäkringskassan i tingsrätten. Nu döms hon för bidragsfusk och ska betala över 300 000 kronor.

Orsaken är att hon fått felaktiga utbetalningar från bland annat barnbidrag och sjukpenning under flera år. Försäkringskassan stämde Persson i ett försök att få tingsrätten att förpliktiga henne att betala tillbaka bidragen.

Nu har Gunilla Persson alltså förlorat tvisten i tingsrätten, skriver Aftonbladet.

Nekar till brott

Till tidningen säger hon att hon inte begått något brott och att Försäkringskassan ”aldrig kommer att se ett rött öre” från henne.

Gunilla Persson kommer från Högsjö i Vingåker. Enligt Försäkringskassan har hon uppgett att hon haft för avsikt att bo i Sverige och att hon haft inkomster i Sverige, något man måste ha för att ha rätt till barnbidrag och sjukpenning. Men detta är uppgifter som Försäkringskassan menar är felaktiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.