Foto: SVT/TT

Han tog sitt första guld någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen knep bangolf-stjärnan Robin Andersson från Strängnäs sitt allra första SM-guld. Och han är inte den enda Sörmlänningen som lyckats.

SM-veckan i Norrköping är i full gång och de sörmländska idrottarna har börjat bra. På fredagsförmiddagen ligger man sexa i medaljligan länen emellan. Detta efter två guld och ett brons. Det ena guldet stod tyngdlyftaren Patricia Strenius från Eskilstuna för. Bronset kammades hem i bangolf av Ingela Eriksson från Katrineholm.

”Ville bara få iväg bollen”

Det andra guldet tilldelades Robin Andersson från Strängnäs efter en fin insats, även han, i bangolf.

SM-veckan i Norrköping

– Jag kan fortfarande inte fatta att det har inträffat, sa han till SVT efter torsdagens final. 

Han var en bit efter inför sistarundan och det hela blev en riktig rysare, och avgörandet kom på det allra sista hålet.

Hur var pressen?

– Jag ville bara få iväg bollen, innan jag började skaka för mycket. Jag tyckte det var skönt att se riktningen på bollen efter att jag slagit iväg den.

SVT sänder live

Robin Andersson har sedan tidigare ett brons, men guldmedaljen var alltså hans första i karriären. På fredagen är det fler tävlingar för honom, i klassen matchspel. Då sänder SVT direkt från kampen om medaljerna.

– Det är klart jag vill vara med då. Det är roligare att spela inför publik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan i Norrköping

Mer i ämnet