Förra årets bestod av 3000 personer med solsken i blick. Foto: SVT

Häng på när Springpride firar tio år

Uppdaterad
Publicerad

Förra året gick, dansade och sjöng 3.000 personer i Springpride-paraden genom Eskilstuna. I år fyller festivalen jämnt och SVT Nyheter Sörmland kommer att vara på plats hela dagen.

De senaste åren har man valt att lägga allt krut på en dag och så gör man även i årets Springpride. 

– Det är tio-årsjubileum, det ska bli fantastisk roligt! Ett 30-tal utställare på torget, fem seminarier i Stadshuset, en större scen och vi har lagt mycket krut på en bra show med Titiyo och Mariette, säger Micke Lönngren på Destination Eskilstuna. 

Springpride 2016

Paraden i fokus

Våra reportrar Maria Lapenkova och Pontus Kinnander kommer att finnas på plats i centrala Eskilstuna och intervjua flera spännande personer.

– Men den stora punkten är ändå paraden. Jag vill uppmuntra alla att sluta upp i den och visa att Eskilstuna är en tolerant och välkomnande stad, säger Micke Lönngren.

Sänder live klockan 15.00

SVT Nyheter Sörmland kommer också att finnas med i paraden och sända live på svt.se/sormland från klockan 15.00 när paraden drar igång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Springpride 2016

Mer i ämnet