Här rockar Eskilstuna United loss på Springpride

Uppdaterad
Publicerad

Flera idrottsföreningar dansade loss under Eskilstunas egen pridefestival. Bland annat Guif, EGF och Eskilstuna Basket. Men det svängde kanske ändå mest om tjejerna från Eskilstuna United.

Redan innan paraden drog igång var stämningen på topp på Fristadstorget i Eskilstuna. En anledning till det var de allsvenska fotbollsspelarna som var på plats. Mitt i folkvimlet drog det plötsligt igång en dans till Creedence-klassikern Proud Mary. Längst fram i dansen stod landslagsstjärnan Olivia Schough, men även Elena Sadiku, Nathalie Björn, Louise Quinn, Glódís Perla Viggósdottír, Vaila Barsley och Britta Elsert Gynning deltog.

Jobbar med jämställdhet i föreningen

Laget deltog även i paraden och där fick SVT Nyheter Sörmland en pratstund med ordföranden för Eskilstuna United, Anna Linnakallio.

Springpride 2016

– Vi har vunnit pris för vårt jämställdhetsarbete. Det spelar ingen roll vilken bakgrund, etnicitet eller sexuell läggning du har, utan alla är välkomna hos oss, säger hon.

Så länge man är tillräckligt bra på att sparka boll?

– Det spelar ingen roll, det finns plats för alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Springpride 2016

Mer i ämnet