Foto: SVT/Johan Pfriem

Prideparaden i Eskilstuna – se hela sändningen

Uppdaterad
Publicerad

Cirka 3.000 personer tågade i prideparaden genom centrala Eskilstuna på lördagseftermiddagen. SVT Nyheter Sörmland var där och här kan du se hela direktsändningen i efterhand.

För tionde året i rad firas Springpride i Eskilstuna. Enligt Micke Lönngren, evenemangschef, deltog ungefär lika många i paraden som förra året.

– Ungefär 3.000 personer. Allt har hittills gått jättebra, säger han.

Springpride 2016

SVT Nyheter Sörmland följde med paraden. En av dem som var med var Minna från Svenska kyrkan.

– För oss är det här jätteviktigt, att belysa alla människors lika värde och inte minst alla människors rättigheter – det är något vi måste jobba på, säger hon.

Vad är det bästa med Springpride?

– Att det sprudlar av kärlek!

Årets huvudtalare i årets pride är Unitedstjärnan Anna Linnakallio.  

– Jag ska prata om fotboll, men också om att var kvinna och fotbollsspelare i en mansdominerad värld. Vi är fortfarande i minoritet, säger Anna Linnakallio, och fortsätter:

– Det spelar ingen roll vilken bakgrund eller sexuell läggning du har, det finns plats för alla i Eskilstuna united, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Springpride 2016

Mer i ämnet