Ensamstående Hanna, som inte vill visa sitt ansikte, jobbar inom hemtjänsten och behöver därför barnomsorg på bland annat helger. Men hennes dotter har fortfarande inte fått plats på kommunens nattis, trots lång kötid. I klippet berättar hon om sin situation. Foto: Otilia Bogen

Ensamstående Hanna i lång kö för nattisplats åt dottern

Uppdaterad
Publicerad

Med 33 barn i kö blir väntetiden till Eskilstunas enda natt- och kvällsöppna barnomsorg lång. Det ställer bland annat till det för ensamstående mamman Hanna som i flera månader köat för att få en plats till fyraåriga dottern.

Hanna jobbar i hemtjänsten i Eskilstuna. Hittills har hon kunnat anpassa sitt schema så att hon inte behöver jobba helger eller kvällar, eftersom hon inte har någon barnomsorg då. Men det är på väg att ändras, och nu kan hon tvingas säga upp sig om hon inte får en nattisplats.

– Jag har ingen som kan ta hand om mina barn, säger Hanna.

Hör Hanna berätta hur hon tycker att kommunen bör agera i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.