Foto: Martin Meissner, AP / TT

Hälften av Ryanairs flyglinjer på Skavsta flygplats försvinner

Uppdaterad
Publicerad

Hälften av Ryanairs flyglinjer från Stockholm Skavsta flygplats försvinner när bolaget stänger sin bas på flygplatsen nästa år.

Ryanairs bas på Skavsta flygplats stängs tillfälligt från och med sommarsäsongen 2020, som startar den 29 mars. Då försvinner hälften av det 30-tal flyglinjer som Ryanair trafikerar i dag, enligt Skavsta.

Ryanair kommer att fortsätta att trafikera Skavsta flygplats med flygplan som är baserade någon annanstans.

– Vissa av linjerna som försvinner har haft en eller två avgångar i veckan. Man får tänka på att till exempel London blir kvar som går 1-2 gånger om dagen, säger Lena Josefsson, marknadsansvarig på flygplatsen.

Passagerare får information

Passagerare som har bokat flyg som har dragits in har fått, eller kommer att få, information direkt från flygbolaget.

De flyglinjer som blir kvar är linjerna till och från Malaga, Alicante, Milano Bergamo, Edinburgh, Gdansk, Krakow, Neapel, Poznan, Prag, Pisa, Thessaloniki, London Stansted, Warszawa Modlin och Zadar.

Wizz Airs flyg till och från Wien, Budapest, Tuzla, Skopje, Gdansk, Katowice, Warszawa Chopin, Wroclaw, Bukarest och Belgrad kommer att fortsätta som vanligt, liksom Laudamotions flyglinjer till Wien och Düsseldorf.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer