Prins Alexander fyller ett år idag, den 19 april. Detta firas bland annat med en värmande present från länsstyrelsen i Sörmland. Foto: Hovet/Länsstyrelsen

Här är Sörmlands varma present till lillprinsen

Uppdaterad
Publicerad

Idag fyller prins Alexander ett år och han uppvaktas av sitt hertigdöme Sörmland genom en present kopplad till hans doppresent, utkiksplatsen i Nynäs naturreservat.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias son, prins Alexander, utsågs till hertig av Sörmland och vid dopet uppvaktades han av länsstyrelsen genom en gåva. En utkiksplats och en tillgänglighetsanpassad stig i Nynäs naturreservat, mellan Nyköping och Trosa.

”Bidra till en känsla av platsen”

På lillprinsens ettårsdag uppvaktas han åter av länsstyrelsen. Den här gången genom ett lammskinn. Till saken hör att lammet betat i naturreservatet i fråga och bidragit till att hålla markerna tillgängliga och öppna.

– Lammskinnet, som prinsen nu får, är tänkt att bidra till en känsla av platsen, som är omhuldande och skön, säger Liselott Hagberg, landshövding, i ett pressmeddelande.

Invigs nästa år

Utkiksplatsen är ännu inte invigd. Tanken är att prins Alexander själv ska finnas på plats när den invigs under nästa år.

– I Södermanland ser vi fram emot att ta emot prinsen med familj, säger Liselott Hagberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.