Foto: Alexander Weimar/SVT

Här planeras ny ridverksamhet i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Nyköpings kommun har sedan en tid letat efter en ny plats att bedriva sin ridskoleverksamhet. Nu verkar man ha hittat en plats utanför stan som är högaktuell och kommer att projekteras.

Det var i fjol som ridskoleverksamheten i Bullersta gick i konkurs och ridverksamheten gick om intet. Sedan dess har Nyköpings kommun letat efter en plats att bedriva en kommunal ridskola.

Område utanför Nyköping pekas ut

En plats man nu verkar ha hittat. En utredning har gjorts av kommunala tjänstemän och den pekar på Stora Flättna strax utanför Nyköping i riktning mot Oxelösund.

– Det här är en bra utredning och det är ett förslag som vi tänker gå vidare med, säger kommunalrådet Urban Granström (S).

På Stora Flättna gård finns redan ett stall med hästar och området har visat sig lämpligt.

– Det finns hästverksamhet och bra omgivningar såsom ridstigar och ett naturreservat, säger Urban Granström.

Stora Flättna gård ligger mellan Nyköping och Oxelösund. Foto: SVT

Den aktuella marken ägs redan av Nyköpings kommun men har arrenderats ut. Enligt Urban Granström har de som nu finns på gården och driver viss stallverksamhet ställt sig positiva till utvecklingen.

Beslut i kommunstyrelsen på måndag

Nu ska detta först formellt beslutas under kommunstyrelsens sammanträde på måndag innan olika investeringar och byggen vid Stora Flättna måste göras. När allt står klart kan kommunal ridskoleverksamhet alltså att återupptas.

– Jag vill inte säga något datum men det här är ett viktigt steg framåt, säger Urban Granström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.