Vid Flättnaleden på Arnö vill majoriteten bygga den nya ridskolan. Inte vid Flättna gård, som tidigare var planerat. Foto: SVT

Här planeras Nyköpings nya ridskola

Publicerad

Idag presenterade Nyköpings kommun sitt förslag till var den nya ridsportsanläggningen ska byggas. Platsen blir vid Flättnaleden på Arnö, omkring två kilometer närmare stan än vad som tidigare var tänkt.

2016 gick ridskoleverksamheten vid Bullersta i konkurs. Sedan dess har kommunen letat efter en plats att bedriva en kommunal ridskola.

Förra året meddelade kommunen att man funderade på att bygga en ny anläggning vid Flättna gård utanför Nyköping i riktning mot Oxelösund.

Mer tillgänglig plats

För att göra den tilltänkta ridskolan mer tillgänglig ändrar man sig nu och föreslår en plats lite närmare Nyköping.

– Det här blir en verksamhet för främst barn och unga, så det ska vara lätt och tryggt att komma hit med cykel eller buss. Den här platsen ligger väldigt tillgängligt.

– De vidsträckta markerna runt om fungerar bra till ridvägar och hästarna får tillgång till stora hagar, säger projektchefen Thomas Nygård.

Färdigbyggt 2020

Bygget startar i februari 2019 och ska stå klart våren 2020. Beslut om fortsatt projektering ska tas på kommunstyrelsens möte i slutet av januari, hur mycket bygget av ridanläggningen kommer att kosta är ännu oklart.

– Utformningen är inte färdig än men förslaget handlar om en större anläggning med ridskola, inackorderingar och möjlighet till tävlingar, säger Urban Granström (S), kommunalråd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer