Kenneth Hagman fick flest publikröster under SM för gatumusikanter i Mariefred lördags. Foto: Privat

Hobbytrubadur från länet kammade hem SM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Mariefredsbon Kenneth Hagman kan titulera sig SM-mästare i gatumusik. I helgen fick han flest publikröster när mästerskapet arrangerades i Mariefred.

Tidigare i somras berättade SVT Nyheter Sörmland om Kenneth Hagman, som skrivit och spelat in sina alternativa EM-låtar tillägnade det svenska landslaget i fotboll.

Nu har Kenneth Hagman, som själv kallar sig hobbytrubadur, med all sannolikhet blivit ett ansikte för fler.

Vann publikens röster

I helgen kammade hem första pris i SM för gatumusikanter i Mariefred. 35 akter ställde upp och Kenneth Hagman fick flest publikröster.

– Det känns omvälvande. Jag ställe upp för första gången i fjol. Då jag var ganska nervös och placeringsmässigt gick det inget vidare, men den här gången kände jag mig bara glad, säger Kenneth Hagman, som festade med anhöriga och vänner efter segern i går.

– I år var jag mer folklig. Jag hade en pärm med allt ifrån låtar av Black Sabbath till Cornelis Vreeswijk, Niklas Strömstedt och Eva Dahlgren. Ja, musik som jag själv gillar.

Hur vet du som gatumusikant att musiken du spelar går hem?

– När folk stannar och dansar lite och klappar med, då vet man att det funkar. Annars går folk.

Ägnat mer tid åt musiken

Musiken och låtskrivandet har fått större utrymme i Kenneth Hagmans liv sedan han blev arbetslös.

– Jag har kunnat ägna mig mer åt musiken på dagarna. Som första pris fick jag även en skivinspelning och det tänker jag ta tag i så fort som möjligt. Låtar har jag, så det är bara att ta med gitarren och åka dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.