Poliser hotades med luftgevär genom brevinkast – 35-åring åtalas

Publicerad

En 35-årig man i Katrineholm misstänks ha hotat tre poliser genom att sticka ut ett luftgevär genom sitt brevinkast och hotat att döda dem. Mannen erkänner brottet.

Det var i början av augusti som polisen ryckte ut till en adress i Katrineholm med anledning av att en 35-årig man ringt in till SOS Alarm och hotat ha ihjäl sin hund.

När polisen kom till platsen var den misstänkte mannen hotfull.

– Han sticker pipan på ett luftgevär genom sitt brevinkast och skriker att han ska döda poliserna, säger assistentåklagare Rahima Ortac.

Mannen åtalas för hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott. Mannen har erkänt brotten.

Tidigare dömd

35-åringen dömdes i november förra året till skyddstillsyn för misshandel. Enligt Ortac har mannen inte skött skyddstillsynen och menar därför att det inte är lämpligt att han döms till det en andra gång.

– Just nu väntar vi på förhandling, och jag anser att brottet han har begått ligger på fängelsenivå. Men vi får se vad han döms till, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.