Mannen satt inne för bland annat mordförsök då han vid flera tillfällen riktade hot mot vårdare på Hällbyanstalten. Foto: SVT

Intagen hotade vårdare på Hällbyanstalten – får fängelse

Publicerad

En man i 30-årsåldern har dömts för att ha hotat vårdare på Hällbyanstalten i Eskilstuna och måste nu avtjäna ytterligare fängelsetid.

Mannen var intagen på Hällbyanstalten och avtjänade ett åtta år långt fängelsestraff för bland annat mordförsök och hot mot tjänsteman.

2019, under fängelsevistelsen, har han gjort sig skyldig till tre fall av hot mot tjänsteman, enligt en dom i Eskilstuna tingsrätt.

Hotade ”klippa” vårdare

Vid ett av tillfällena skulle mannen flyttas till isoleringen i samband med att ett larm gick på hans avdelning. Den nu dömde mannen motsatte sig detta och ska ha sagt att han skulle ”klippa” en av vårdarna när han kom ut från anstalten.

Vid ett annat tillfälle hotade han att sticka en penna i ögat på en vårdare och vid ytterligare ett tillfälle hotade han en vårdare med misshandel.

Disciplinpåföljder och fängelse

Mannen döms nu till 14 dagar i fängelse. Enligt tingsrätten ligger straffet i själva verket på en månads fängelse, men eftersom mannen redan fått disciplinära sanktioner på anstalten, så blir påföljden endast 14 dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer