Alexander Östling och Wonna I de Jong Schaefer. Foto: TT

Hyresvärden: ”Smutskastning skapar inga bättre relationer”

Uppdaterad
Publicerad

Det privata fastighetsbolaget Wonna I de Jong Fastigheter svarar på kritiken från hyresgästerna på Ringvägen i Malmköping.

Flerbostadshuset på Ringvägen 1 i Malmköping ägs av familjeföretaget Wonna I de Jong Fastigheter. Alexander Östling, son till fastighetsägaren Wonna I de Jong Schaefer svarar på kritiken från hyresgästerna i ett mejl.

”Inga pågående konfliktärenden”

– När det gäller läckande tak, gör vi vårt bästa att åtgärda detta snarast. Miljöförvaltningen har fått en utförlig redovisning om hur vi åtgärdar detta. Det är ett helt vanligt fel som kan uppkomma i vilken fastighet som helst och när som helst, skriver han.

– Vi är alltid lyhörda, åtgärdar hyresgästers problem och renoverar många lägenheter. Hyresgäster har en skyldighet att felanmäla till hyresvärden, fortsätter han och påpekar att företaget inte har några pågående konfliktärenden, varken med hyresgästföreningen eller med enskilda hyresgäster.

”Smutskastning”

Han är också kritisk till att hyresgästerna har vänt sig till media.

– Vi anser att allmän kritik och smutskastning i media skapar inga bättre relationer mellan människor och speciellt inte mellan en hyresvärd och hyresgäster, skriver Alexander Östling.

Som SVT Sörmland berättat har företaget lovat miljökontoret i Flens kommun att det läckande taket ska åtgärdas under 2018. I väntan på det har man lagat taket provisoriskt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.