Foto: Simon Holmgren | Swe Press Photo

En person till sjukhus vid brand i industribyggnad i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

En 40 gånger 80 meter stor industribyggnad stod i lågor på Arnö utanför Nyköping under lördagen. En person fördes till sjukhus. Släckningsarbetet fortsatte fram till söndagsmorgonen och strax innan nio lämnade räddningstjänsten platsen.

Det var vid lunchtid på lördagen som räddningstjänsten larmades till industribyggnaden på Arnö.

Branden visade sig vara för kraftig för att byggnaden skulle kunna räddas, och under eftermiddagen och kvällen inriktade sig brandkåren på skadebegränsande åtgärder. Man räddade så mycket inventarier som möjligt och bärgade bort bilar som riskerade att fatta eld.

Vid halv elva-tiden på kvällen brann det fortfarande på platsen och släckningsarbetet fortsatte under hela natten fram till söndagsmorgonen.

En till sjukhus – väg avstängd

En man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus, men ska enligt polis inte ha varit allvarligt skadad. Något som bekräftades av sjukhuset i Nyköping under söndagen. Det ska inte ha befunnit sig några personer i byggnaden när branden bröt ut.

Flera företag finns i lokalen, som är cirka 40 gånger 80 meter stor och ligger på Materialvägen. Trafiken kring Arnöleden i Nyköping begränsades i samband med branden, men enligt polisen är det flera personer som trotsat avspärrningarna.

– Vi har problem på platsen med att man inte efterlever de avspärrningar vi har. Det står en polis och spärrar trafiken, och ändå väljer man att köra förbi. Man kan bara beklaga att man inte inser allvaret i det här, sade Kristian Malzoff, vakthavande befäl vid polisen, under lördagen.

Utreds som mordbrand

Under lördagseftermiddagen inledde polisen en förundersökning om grov mordbrand.

Den tekniska undersökningen av platsen kommer att få vänta till början av nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.