Initiativtagaren och tonårsmamman Åsa Bentzer berättar om varför hon tror att det behövs trygghetsvandringar i centrala Katrineholm. Foto: SVT

Efter oroligheter i centrum – tjejjour startar trygghetsvandring

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har en rad händelser med ungdomar inblandade stört ordningen i Katrineholm. Nu höjs röster för att starta nattvandring för ökad trygghet i centrum.

Polisen i Katrineholm bekräftar för SVT Nyheter Sörmland att man sedan skolstarten sett ett ökande antal incidenter med ungdomar i tonåren inblandade.

Samtidigt syns på sociala medier många upprörda kommentarer kopplade till de olika händelserna. Flera privatpersoner uttrycker ett intresse att engagera sig i form av nattvandring eller trygghetsvandring. En av dem är Åsa Bentzer som är tonårsmamma och även engagerad i Kvinno- och tjejjouren Miranda.

Välkomnas av säkerhetschefen

Tillsammans med Katrineholms kommun och polisen finns planer på att starta trygghetsvandringar i centrum. En upptaktsträff ska hållas i början av november.

– Jag ser det här engagemanget som jättepositivt. Vi behöver hjälpas åt om vi ska kunna göra skillnad, säger Tobias Plantin, säkerhetschef vid Katrineholms kommun.

I videon ovan berättar Åsa Bentzer om varför det behövs trygghetsvandringar i Katrineholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.