Foto: Johan Nilsson/TT

Intensivt utredningsarbete i fallet med svårt skadat spädbarn

Uppdaterad
Publicerad

Ett spädbarn fördes under tisdagen med helikopter till sjukhus från en adress i östra Sörmland. Under onsdagen har utredningsarbetet gått på högvarv, bland annat med förhör av de två misstänkta personerna.

Enligt uppgifter till SVT var det ett allvarligt skadat barn som fördes till sjukhus.

De två misstänkta personerna är annhållna och på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grov misshandel, vilket är den starkare misstankegraden.

– Ett flertal föremål är tagna i beslag för att undersökas och den misstänkta brottsplatsen är fortsatt avspärrad. Vi har inte heller ändrat brottrubriceringen synnerligen grov misshandel, säger vice chefsåklagare Ola Björstrand.

Åklagare och polis är i övrigt mycket förtegna gällande detaljer i fallet. Senast torsdag vid lunch ska Ola Björstrand fatta beslut om de två misstänkta ska begäras häktade eller släppas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.