Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunens näringslivschef Maria Karlsson, Ted Straten, marknadsdirektör på Bosal, kommunalråd Urban Granström (S) och René de Wit, vd för Bosal group, var nöjda över att kunna presentera etableringen på torsdagsförmiddagen. Foto: SVT

Hundratals nya jobb när fordonsföretag etablerar sig i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Det holländska fordonsföretaget Bosal etablerar sig i Nyköping. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande under torsdagen. På sikt ska företaget ha 200–400 anställda.

Rekryteringen kommer att inledas i början av året. De planerade investeringarna i Nyköping ligger på 20 miljoner euro, motsvarande över 200 miljoner kronor. Nyköpings kommunalråd Urban Granström (S) är nöjd med etableringen.

– Att Bosal tagit det långsiktiga beslutet att utse Nyköping som hub för sin Skandinaviska satsning är ett kvitto på Nyköpings attraktivitet för industriföretag, skriver han i pressmeddelandet.

Bolaget tillverkar bland annat avgasreningssystem till bilar och har fabriker i 14 länder och 2 500 medarbetare.

Anläggningen i Nyköping är både en ny produktionsanläggning och ett så kallat kompetenscenter som ska ägna sig åt affärsutveckling rörande bland annat tunga fordon.

Var anläggningen i Nyköping ska ligga är ännu inte helt klart, företaget väljer just nu mellan tre olika platser. Etableringen kommer att ske i början av året.

– Allting kommer att vara på plats inom sex månader, säger René de Wit, vd för Bosal group.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer