Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kamals systerdotter Gulistan och hennes familj dog i jordbävningen i Syrien. Hör Kamal Mahmoud berätta om sorgen efter systerdottern och hennes familjs bortgång i klippet ovan. Foto: SVT

Kamal i Eskilstuna förlorade sina släktingar i Syrien i jordbävningen: ”Finns inga ord”

Uppdaterad
Publicerad

Kamal Mahmoud i Eskilstuna förlorade sin systerdotter och hela hennes familj i jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien. För Kamal och hans syster, som bor i Syrien, har hela vardagen vänts upp och ner efter katastrofen.

– Det finns inga ord kvar, säger han.

Tiotusentals människor har omkommit efter jordskalvet i Turkiet som även skördat offer i Syrien. Kamals systerdotter Gulistan och hennes familj med man och två barn är en av många familjer som omkom.

Sharwan, 2,5 år och hans lillebror Adir, endast tre månader gammal, omkom bägge två. Familjen låg och sov när huset rasade. Kamal har svårt att ta in vad som har hänt och kan inte beskriva med ord den sorg han känner.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

– Jag är så ledsen, säger han.

Familjen kvar i Syrien

Kamal flydde från byn Jindires i norra Syrien för tio år sedan och har haft sömnlösa nätter. Hans närmaste familj bor fortfarande kvar där, och det gjorde även hans systerdotter.

– Vi är alla nära varandra. Vi pratade i telefon varje dag.

Hör honom berätta om sin sorg efter förlusten av sin systerdotter och hennes familj i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Mer i ämnet