Kajsa Ejdvinsson och Olle Petterson drabbas då stora bassängen i Duveholmshallen håller stängt åtminstone fram till årsskiftet. Foto: SVT

Katrineholms simhall stängd ända fram till årsskiftet

Uppdaterad
Publicerad

Efter kakelraset i Duveholmshallen i våras så kommer Katrineholmsborna att vara utan simbassäng åtminstone fram till årsskiftet. Och det här är något som drabbar många ungdomar.

– Det är tråkigt, man vill gärna simma här men det går ju inte så det känns jobbigt, säger simmaren Olle Pettersson från KSS, Katrineholms Simsällskap.

– Det ser väldigt dött ut. Det är ingen här och det är tomt, säger kompisen Kajsa Ejdvinsson.

Det har snart gått tre månader sedan den stora bassängen i Duveholmshallen torrlades efter att det kommunala fastighetsbolaget KFAB beslutat om det. Beslutet togs efter att flera kakelplattor lossnat i bassängen.

Måste träna i grannkommuner

Till följd av det här har allmänheten inte kunnat besöka simhallen och föreningar som haft sina träningar där har fått söka sig till andra kommuner.

– Det verkar inte som om de bryr sig om allmänheten. Det är ju inte bara vi simmare som brukar det här, säger Ola Pettersson, tränare på KSS.

Det är endast den lilla bassängen som är tillgänglig vilket innebär att yngre barn kan få sin simundervisning. Men simföreningen kan inte ta in nya elever.

– Det finns en stor risk att vi förlorar flera medlemmar och vi kommer inte kunna få nya så länge som vår hall är stängd, säger Ola Pettersson.

”Hoppas på förståelse”

Kommunen har fortfarande inte kommit igång med reparationsarbetet och man väntar på offerter.

– Det är klart att jag förstår att många blir besvikna och tycker att vi drar ut på tiden men den här hallen har hållit i 40 år och det är bra för att vara en simhall. Vi hoppas på förståelse och inte allt för sura miner utan vi gör vårt bästa för att komma igång, säger Henrik Janerin, områdeschef på KFAB.

Men när blir det klart?

– Om vi renoverar hela bassängen, vilket är 800 till 900 kvadratmeter, så skulle jag tippa på att det blir klart som tidigast vid årsskiftet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.