Katrineholmspolis dömd för rattfylleri och smitning

Uppdaterad
Publicerad

Polismannen i Katrineholm hade varit på bjudning hos några bekanta. Där hade han druckit alkohol. Trots det satte han sig i bilen och körde sedan på en lyktstolpe och ett väghinder.

Det var en lördagkväll i februari som polismannen var på bjudningen. Det bjöds bland annat på alkohol och sällskapet delade på två flaskor vin.

Efter bjudningen satte sig polisen, trots alkoholintaget, i sin bil för att köra hem. Men något hände på vägen och polisen körde in i en lyktstolpe och ett väghinder.

Uppträdde berusat

Efter olyckan träffade han på ett par vittnen som under rättegången beskrivit att mannen uppträdde berusat. Vittnena ringde polisen och under tiden försvann polismannen från platsen.

Lite senare knackade andra poliser hemma hos den berusade mannen och hämtade med honom till sjukhuset för provtagning.

Rattfylleri och smitning

Mannen har sedan åtalats för grovt rattfylleri och smitning från trafikolycksplats, men när tingsrätten nu fällt sin dom så döms mannen för rattfylleri av normalgraden samt smitningen.

Om mannen dömts för grovt rattfylleri hade hans karriär inom polisen varit i farozonen, mycket talar nu för att han kommer få behålla sitt jobb.

Polismannen döms att betala böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.