Klart: Smederna kör elitserien även 2017

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Västervik vill inte gå upp i elitserien – det innebär att Eskilstuna Smederna kör i högsta serien även 2017.

Eskilstunalaget åkte ur elitserien i speedway med dunder och brak den gångna säsongen, men ordföranden Håkan Ringkvist var kort efter säsongen tydlig i en intervju med SVT Sörmland om att de hoppas på elitserien även nästa år.

Har inte ekonomin

Läs mer: Smedbasen tror på elitserien även nästa säsong.

Och nu är det klart att Eskilstunapubliken får se elitseriespeedway på Gröndal även 2017. Detta eftersom Västervik, som vann den allsvenska finalen, inte vill ta klivet upp i elitserien.

Klubben skriver följande på sin hemsida.

”WMSK, VMAB Styrelserna för Västerviks Motorsportklubb och Västerviks Motorsport AB har i går (måndag) beslutat att speedwaylaget även nästa år kör i Allsvenskan. Vi har noga övervägt möjligheterna för ett avancemang till Elitserien och funnit att vi i dag inte har de ekonomiska förutsättningar som krävs”.

”Känns jättebra”

Det var ett enkelt val för Smederna att tacka ja när frågan kom om att vara kvar i elitserien.

– Det känns jättebra. Vi hade nästan förstått att det skulle gå åt det här hållet så vi var förberedda. Vi har ju publik i stan och nu har vi även en ekonomi i balans, säger Håkan Ringkvist till SVT Nyheter Sörmland.

Hur har ni fått ekonomin i balans?

– Det är ett gediget arbete som legat bakom. Vi har rättat till felaktigheter, ökat inkomsterna och minskat utgifterna.

”Bygga ett pussel”

Planerna inför säsongen 2017 har redan börjat.

– Vi har börjat titta på hur laget kan se ut, det är som att bygga ett pussel. Faller en bort måste man tänka om med hela laget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer