Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eva Carlsson säger att ordningsstörningar i garagen skapar otrygghet. Hör henne berätta i klippet ovan hur man kan få stopp på det. Foto: SVT

Eskilstuna kommun kallar till möte med fastighetsägare – vill stoppa narkotikahandel i parkeringsgaragen

Uppdaterad
Publicerad

Narkotikaförsäljning, ungdomssamlingar och påverkade personer. Det är bara några av de problem som förekommer i de centrala parkeringsgaragen i Eskilstuna. Därför ska nu kommunen tillsammans med privata fastighetsägare ha ett möte för att tillsammans diskutera lösningar för att förhindra brott.

– Det skapar otrygghet, säger Eva Carlsson, brottsförebyggande samordnare på Eskilstuna kommun om stöket i garagen.

Kommunens parkeringsgarage Vildsvinet är ett av garagen där förekommit flera ordningsstörningar. Men även de privata fastighetsägarna till Gallerian, Cityhuset och Smedjegaraget har blivit drabbade och kommer att medverka i mötet som hålls nu på onsdag.

– Det handlar om misstänkt narkotikaförsäljning av äldre och unga personer som röker och samlas i garagen, säger Eva Carlsson.

Hör henne berätta om hur man får stopp på stöket i garagen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.