Efter förra veckans lastbilsolycka ska kommunens trafikplanerare se över vilka lösningar som kan tänkas minska riskerna för fler olyckor. Foto: Tobias Sternhag, etunawebben.seVisa alla (2)
Visa alla (2)

Efter senaste lastbilsolyckan – säkerheten vid viadukten ses över

Uppdaterad
Publicerad

Det senaste året har minst fyra lastbilar fastnat under järnvägsviadukten på Vasavägen i centrala Eskilstuna. Det bekymrar kommunens trafikplanerare som nu ska se över om fler åtgärder behöver genomföras för att förbättra säkerheten.

– Det är inte helt enkelt att förhindra. Vi måste se över vilka andra lösningar det finns för att minsta riskerna att det fortsätter att hända, säger Petter Skarin, trafikplanerare på Eskilstuna kommun. 

Ansvaret för Vasavägen har kommunen övertagit från Trafikverket, medan Trafikverket fortfarande är ansvarig för själva viadukten och säkerheten för tågtrafiken.

Balk en möjlig lösning

– Båda parter måste diskutera det här ännu mer. Vi måste vara lyhörda vilka krav som Trafikverket ställer, men Trafikverket kanske behöver driva frågan tyngst för de har störst värden på spel på platsen, säger Petter Skarin.

En möjlig lösning tror han kan vara att montera upp en separat balk ovanför vägen strax framför bron, en metod som redan används vid järnvägsviadukten vid Tullgatan på andra sidan centrum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet