Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Laila Marit Sandberg är konsumentvägledare i Eskilstuna. Hör henne dela med sig av sina bästa tips för att inte bli lurad när det är rea i klippet. Foto: SVT

Så undviker du shoppingfällan under Black week – hör konsumentvägledarens tips

Uppdaterad
Publicerad

Denna vecka pågår Black Week och just mot slutet av året är det tätt med reor som uppmanar konsumenter till att shoppa. För den som vill fynda gäller det dock att ha koll för att inte luras av falsk marknadsföring.

Under reor är det inte helt ovanligt att företag fuskar genom att inte hänvisa till rätt ordinarie pris på varor som marknadsförs. Något som kan få reapriser att framstå som mer förmånliga än de faktiskt är.

Lätt att ryckas med

En annan sak som enligt Laila Marit Sandberg, konsumentvägledare i Eskilstuna kommun, kan vara lätt hänt som konsument när det är rea är att handla mer än man egentligen behöver.

– Det är dumt att köpa saker man inte behöver. Dels för miljön då man slösar på resurserna, men också då man slösar med de egna pengarna och den egna plånboken. Så tänk efter före, säger Laila Marit Sandberg.

I klippet ovan delar Laila Marit Sandberg med sig om mer tips som kan vara bra att ha med sig under rean.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.