Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Ajdin Zukancic och andra shoppare tänker om köphögtiden. Foto: SVT

Shopparen Ajdin om priserna på Black friday: ”Man kan bli lurad – 100 procent”

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det Black Friday och det var ett gäng som hängde på låsen vid köpcentret Tuna Park i Eskilstuna för att se om de kunde fynda. Men efter flera rapporter om fusk vid prissättning var det flera som hade det i huvudet när de besökte butikerna.

Sedan köparfenomenet kom till Sverige har Black Friday senare vuxit och blivit både Black Weekend och Black Week. Under reor händer det att företag fuskar och struntar i att visa ordinarie pris på varor som marknadsförs. SVT Sörmland pratade under veckan med en konsumentvägledare som varnade för just falsk marknadsföring.

Ajdin Zukancic, likt flera andra SVT Sörmland pratar med på fredag förmiddag, är dock medveten om att man inte nödvändigtvis gör ett klipp bara för att det är Black Friday. I klippet hör du bland annat hans tankar om köphögtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.