Bonden byggde ett temporärt stängsel i skogen åt korna. Foto: Pontus Stenberg.

Kor räddade ur dike

Uppdaterad
Publicerad

Tolv stycken kor rymde från sin hage på gård utanför Katrineholm och hamnade i ett vattenfyllt dike sent igår kväll. Räddningstjänsten kallades in och använde ett terränggående fordon för att lyfta upp djuren. Efter flera timmars arbete kunde samtliga kor räddas.

Det var vid halv elva på måndagskvällen som djuren upptäcktes i ett stort vattenfyllt dike, långt från farbar väg. Räddningstjänsten hade svårt att ta sig till platsen och fick ta in ett terränggående fordon som sedan användes för att dra upp djuren.

Vad som fick djuren att lämna hagen är oklart. Enligt bonden, som spårade korna till diket, hade de förmodligen blivit skrämda av något.

Vid 01-tiden på natten var alla djuren uppe ur diket och räddningstjänsten kunde avsluta sin insats. Korna var då slutkörda men ska i övrigt ha klarat sig bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.