Hundratals bilar brann på bilskrot i Strängnäs: ”Risker med en sån här brand är att man inte vet vad folk förvarar” Foto: SVT

Kraftig brand på bilskrot i Strängnäs kommun: ”Upp till 500 bilar”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdagen startade en kraftig brand på en bilskrot i Malmby i Strängnäs. Tio räddningsenheter har jobbat med branden på 50 gånger 100 meter. Enligt räddningstjänsten kan röra det sig om 400–500 bilar som brunnit.

Strax innan klockan 06 fick räddningstjänsten kontroll på branden och har lyckats rädda byggnaderna intill från de eldhärjade bilarna som stod staplade på varandra.

– De har gjort ett suveränt jobb att skydda byggnaderna intill, säger Johan Petersson, inre befäl.

Vid klockan 08 var det endast en enhet kvar på platsen för efterbevakning. Enligt räddningstjänsten har ingen person kommit skada vid branden.

”Inget elfel”

Mahmoud Abousamra som äger bilskroten tror inte att det var en olycka.

– Räddningstjänsten sa att det kunde vara ett elfel men det tror jag inte. Jag vet inte hur men det började i ena hörnet av området, säger Mahmoud Abousamra. 

Polisen har påbörjat en utredning om misstänkt mordbrand och kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.