Branden började i två containrar på en återvinningsstation och spred sig sedan till en förskola. Foto: Pontus Stenberg

Kraftig brand i förskola i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Förskolan Fjärilen på Brandkärrsvägen i Nyköping totalförstördes i en brand på onsdagskvällen.

Eldsvådan började i två containrar på en återvinningsstation som sen spreds till förskolan.

– Det brann ner alltihopa, men det förstod vi nästan efter bara ett par minuter på plats, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef för Räddningscentralen Stockholms län.

Intilliggande skola

Larmet kom klockan 20.20, och vid 22-tiden var byggnaden helt övertänd. Förskolan ligger i närheten av en skola, och det fanns risk för spridning.

– Det var det vi koncentrerade oss på, när vi såg att vi inte skulle greja förskolan. Vi har sett till att branden inte sprider sig, säger Stevelind.

Stanna hemma

Nyköpings kommun har gått ut på sin hemsida och uppmanat föräldrar som har barn på Fjärilens förskola att hålla dem hemma om möjligt under torsdagen. Kommunen skriver dock att det kommer att finnas personal på plats för att ta hand om övriga barn och att de kommer få barnomsorg någon annanstans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.