Eskilstuna från ovan. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kreativa lösningar ska göra rookieperioden minnesvärd i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den rådande pandemin kan Mälardalens högskolas studentkår inte erbjuda ett vanligt välkomnande för de nya studenterna. Istället förbereds digitala events och coronasäkrade fysiska träffar.

I vanliga fall innebär insparksveckorna – eller rookieperioden som den späckade tiden för nya studenter kallas på MDH – stora fester, tävlingar och evenemang som samlar hundratals nykomlingar. I år blir det annorlunda.

Studentkåren på Mälardalens högskola kommer att anordna coronasäkra evenemang och tävlingar i den digitala världen. Med hjälp av Instagram och Zoom hoppas man kunna få de nyblivna studenterna att såväl upptäcka Eskilstuna som lära känna studiekamrater.

– Det är absolut tråkigt att vi inte kan göra som vanligt men förhoppningsvis för vi de nya studenterna att känna sig välkomna till staden, säger Christian Norstedt, eventansvarig på studentkåren i Eskilstuna.

Evenemang i mindre skala

I studentkåren representeras de olika studieinriktningarna av linjeföreningar och de kommer alltjämt att ordna evenemang för sina medlemmar, men inte i stor skala, hävdar Christian Norstedt.

– Där kommer man att vara noga med avstånd och se till att reglerna följs, säger han.

Är det inte bättre att blåsa av evenemangen helt och hållet med tanke på omständigheterna?

Nej, det är en viktig tid för studenterna och ett sätt att få människor intresserade, inte bara av studentlivet utan också av Eskilstuna. Vi har alltid regler för hur man ska sköta sig och hålls inte reglerna får det konsekvenser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.