En av tisdagseftermiddagens många olyckor i länet. Foto: Pontus Stenberg

Flera olyckor i Sörmland – krock mellan buss och personbil utanför Högsjö

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor inträffade på kort tid under tisdagseftermiddagen, i Sörmland. Bland annat krockade en buss och en personbil på väg 566 i närheten av Högsjö i Vingåkers kommun.

Flera personer ska ha befunnit sig i bussen, som körde i diket, men bara personbilsföraren behövde föras till sjukhus.

Under räddnings- och bärgningsarbetet stängdes vägen av, men är nu öppen för trafik igen.

Lugnare under kvällen

Under kvällen lugnade läget ner sig i länet, enligt Johnny Gustafsson

– Just i Sörmland verkar det ha lugnat ner sig. Det var helt galet för några timmar sedan även här, säger han.

Har det dragit förbi Sörmland alltså?

– Lite så. I Eskilstuna t ex är det snöfritt, men kanske inte Katrineholm, Vingåker och Flen. Även i Nyköping har det varit en hel del också.

Halt på vägarna

Flera olyckor inträffade under eftermiddagen och kvällen, bland annat körde en lastbil av väg 55 söder om Strångsjö och en singelolycka med en lastbil inträffade på E4 i närheten av Jönåker.

– Jag har inga uppgifter om allvarligare olyckshändelser, om man tänker personskador. Utan det är många lastbilar som fått stopp i uppförsbackar, men också väldigt många avåkningar. Flera bussar som åkt av vägen – utan personskador tack och lov, säger Johnny Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.