Kvinna döms för kattbedrägeri

Publicerad

En 22-årig kvinna i Flens kommun annonserade ut fyra kattungar för försäljning. Men trots att hon tagit fullt betalt för dem av tre köpare, hade 22-åringen aldrig för avsikt att leverera kattungarna till sina nya ägare. Det konstaterar tingsrätten som nu har dömt kvinnan för bedrägeribrott.

Den 22-åriga kvinnan hade begärt 1 500 kronor per katt.

De tre personer som blivit bedragna av 22-åringen vittnar alla om att de var tvungna att betala 500 kronor i förskott, och att resterande belopp skulle betalas vid leverans. Men innan leverans har alla tre personerna blivit kontaktade av 22-åringen som bett om att de även ska betala resterande belopp i förväg, vilket de också gjorde. Det konstaterar Nyköpings tingsrätt i sin dom.

Bedrägeriet blev uppenbart för köparna först när leveransdatum av katterna närmade sig. Då ställde 22-åringen in upprepade gånger. Till slut kom 22-åringen och målsägandena överens om att den nu dömda kvinnan skulle lämna betala tillbaka pengarna som hon fått. Men endast i ett av de tre fallen betalade hon tillbaka en dryg tredjedel av pengarna.

22-åringen döms mot sitt nekande till dagsböter på 1 500 kronor. Hon ska även betala skadestånd till köparna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.