Polishuset i Katrineholm. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Mordmisstänkt kvinna häktad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 65-årsåldern som misstänks för mord på en man i Katrineholm häktades vid Nyköpings tingsrätt under tisdagseftermiddagen.

Det var i lördags som polisen hittade en avliden man i 65-årsåldern och fattade misstanke om mord. En kvinna greps på brottsplatsen och har sedan dess suttit anhållen. Under tisdagsförmiddagen begärdes hon häktad skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Kvinnan är bosatt på den adress där mannen hittades död. Åklagaren är väldigt förtegen om omständigheterna kring det misstänkta mordet.

– Jag vill inte gå in på några detaljer i utredningen, säger Ola Björstrand, vice chefsåklagare.

Under tisdagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingen mot den mordmisstänkta kvinnan. Rätten kom fram till att kvinnan ska häktas i en vecka skäligen misstänkt för mord.

– Tingsrätten delar min bedömning och jag menar att det föreligger skälig misstanke om mord, säger Björstrand och fortsätter:

– Nu gäller det att antingen stärka misstankarna eller avskriva misstankarna helt. Kvinnan är häktad i bara en vecka och det betyder förstås att vi kommer jobba på så fort som möjligt, säger han.

Kvinnan förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.