Polisen: Beskjutna kvinnan befann sig i husvagn

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som besköts på nyårsdagen i ett samhälle utanför Katrineholm befann sig i en husvagn tillsammans med ytterligare en person. Det säger polisen.

Klockan var 20.33 när polisen fick in larm om en skadad kvinna. Kvinnan hade skjutits i överkroppen och fick föras till sjukhus med ambulans men klarade sig utan livshotande skador, och kunde senare lämnade sjukhuset.

– Skotten avlossades utomhus och kvinnan befann sig inne i en husvagn. Där fanns även en man så vi har två målsäganden, säger Lars Liewenborg, chef vid polisens avdelning för grova brott.

Enligt polisen är kvinnan och mannen i 50-årsåldern. De ska vara bekanta med de två män som senare under natten greps av polisen misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

– Det finns uppgifter som säger att det finns en bekantskap men hur pass djup den är vet inte jag, säger Lars Liewenborg.

Flera beslag gjorda

Polisen har gjort beslag både på brottsplatsen och i fastigheten där männen greps efter skottlossningen.

– Jag vill inte gå in på vad det är för beslag men det ska hållas fler förhör med de inblandade för att få klarhet i vad som har skett på platsen, säger Lars Liewenborg.

Åklagaren Ida de Luna Sjöholm ska senast på onsdag ha fattat ett beslut kring om männen ska häktas eller släppas.

– Vi befinner oss i ett inledande skede av förundersökningen och det är för känsligt att uttala sig om några detaljer, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.